Recept gefermenteerde venkel

 
afbeelding venkel

Gefermenteerde groenten bevatten grote hoeveelheden goede darmbacteriën (waaronder lactobacillus). 
 
Het fermenteren van groente is niet moeilijk en zo heb je altijd een voorraadje in huis om bijvoorbeeld te verwerken in een salade. 
 
 
 
 
 
 

Nodig:
1 venkel, in stukjes gesneden afbeelding venkel snijden
2 eetlepels Keltisch zout
Appelazijn
 
Bereiding:
Roer het zout door de venkel en doe dit in een wekpot. Duw het stevig aan. De venkel moet in ieder geval 2 cm onder de rand zijn (of meer; bij mij is de pot halfvol).  
 

Vul de pot nu voor 55% met appelazijn en doe er voor de rest water bij. Zorg dat de groente goed onder het vocht zit. Zet minimaal 6 dagen weg op kamertemperatuur. 

Alternatief:
In het oorspronkelijke recept stond dat je er ook nog 2 geperste teentje knoflook bij kon doen, 2 eetlepels groene kruiden en wat komijn- en cayennepoeder. Ik heb dit weggelaten omdat het me niet aansprak, maar misschien heb jij er wel zin in.
 

 





Gratis E-Book
Meld je snel aan

Klik HIER om je aan te melden voor de nieuwsbrief en ontvang dit gratis ebook.

Do-In yoga
voel je soepel en energiek

Afbeelding Do-In yoga
Klik HIER voor meer informatie.
Een gratis proefles is mogelijk.




Yoga-Relaxdag

ontspanning, uitrusten

Klik HIER voor meer informatie over deze unieke dag.


Boeken die energie geven
Boek van de maand